Diabeteshunde - hunde til personer med sukkersyge

 
Hunde kan advare personer med sukkersyge / diabetes hvis deres blodsukker niveau bliver for lavt eller for højt. Hunden lære at varsle dette overfor ejeren eller forældre til børn med sukkersyge. De fleste hunderacer kan benyttes.

Hunde kan mærke blodsukkerniveauet

En diabeteshund kan registrere om dens ejer har et faretruende lavt eller højt blodsukkerniveau og har lært at varsle dette. Disse hunde kan være af stor betydning for personer med sukkersyge som har problemer med at kontrollere deres blodsukkerniveau og hvor kriser med hypoglykæmi eller hyperglykæmi forekommer. Hunden kan således varsle disse kriser og dette tillader ejeren at tage hurtige skridt til at forøge eller sænke sit blodsukkerindhold og undgå en potentielt farlig tilstand.

Hundene erkender den faretruende tilstand i diabetikerens sved og ånde, og lærer at advisere på den måde, som den individuelle ejer foretrækker. F.eks. kommer nogle hunde med en bestemt genstand i munden, som den kun tager i disse tilfælde, nogle hunde lægger poten på skødet af diabetikeren, andre bringer æsken med blodkontroludstyret etc.

Kontakt os for yderligere information

Uddannelsen af en diabeteshund

Hunden skal helst bo hos ejeren under uddannelsen, og ejeren deltager væsentligt i uddannelsen af sin hund.

Canix tilrettelægger individuelle træningsplaner, som løbende opdateres og ændres i takt med hundens udvikling. Vi deltager også praktisk i træningen, og står til rådighed både pr telefon og e-mail hele tiden, fordi vi gerne vil kontaktes med det samme der opstår nogen form for tvivl hos ejeren, for hele tiden at være på forkant med udviklingen og forebygge problemer.

Kravene til hunden er at den har en god næse og at den lader sig uddanne til et meget højt lydighedsniveau samt ikke viser hverken aggression eller overdreven angst. Det skal være en race som ikke vækker frygt når den færdes i det offentlige rum.

Såfremt man allerede har en hund, er det absolut muligt, at denne kan uddannes til formålet. Såfremt man ikke har en hund, foretrækker vi at deltage i udvælgelsen af denne for at sikre at det bliver et individ som vil egne sig til opgaven. Hvorvidt den mest velegnede hund er en voksen hund fra et internat eller en hvalp, vil afhænge af den specifikke situation og af diabetikerens egne ønsker.

 

 
   
© 1997-2014 Canix, All Rights Reserved.