Om Canix

 
Foto af Jeanette Sams-Dodd, der skyder bolde til sine hunde ved en sø. Det er god motion for hundene og de elsker det. Hundene er to labrador retrievere og en dansk svensk gårdhund.

Organisationen Canix blev grundlagt i 1997 af Jeanette og Frank Sams-Dodd.

En af Canix' første opgaver var at udvikle et nyt uddannelsessystem, idet vi mente, at træningsmetoden, der bygger på angst hos hunden, havde spillet fallit. Men det samme var tilfældet med den træningsmetode, som udelukkende bygger på godbidder til hunden. Vi eksperimenterede derfor med en række forskellige indlæringsprincipper, og det resulterede i en helt ny metode, som kort fortalt bygger på gensidig tillid mellem hund og ejer og på at fremme hundens uforbeholdne glæde ved at arbejde. Canix modtog i 2000 en pris for dette system.

Canix' mål har altid været at øge respekten for hunde, og vi har således forsøgt altid at åbne menneskers øjne for nye ting, som hunde har evnerne til at gøre. F.eks. har Canix uddannet Spaniens første servicehund og Danmarks første epilepsihund og dermed banet vejen for andre. Ved som de første nogensinde at nedskrive og publicere hundesprogets grammatik håber vi også ad denne vej at kunne bane vejen for en større forståelse for og dermed respekt om hunden.


Canix i medierne

Canix har gennem årene været profileret i en lang række medier og har deltaget i mange aktiviteter.

 

 
   
© 1997-2014 Canix, All Rights Reserved.