Bogen om Hunden - Udvikling, Opdragelse, Uddannelse og Sprog

 
Jeanette Sams-Dodd observerer Golden Retriever hvalpe. Bogen om Hunden indeholder bl.a. et system udviklet af Jeannette til at adfærdsteste / mentalteste hvalpe. Systemet kan benyttes til alle racer, fx. schæfer, labrador, rottweiler, terrier, beagle, berner sennen og collie.

Videnskabeligt baseret

"Bogen om hunden" bygger på den videnskabelige litteratur omkring hundens naturlige udviklingsfaser og tilpasser på denne baggrund opdragelsen og uddannelsen til hundens naturlige modningsproces. Ligeledes er den information som videregives i bogen afstemt med den eksisterende adfærdsmæssige og veterinære litteratur for at sikre at den er up-to-date og korrekt. Metoderne beskrevet i bogen kan kort beskrives som en ”leg med regler”. Eftersom de er baseret på leg, lyst og naturlig adfærd, bliver opdragelsen og træningen meget lettere og mere effektiv end med de traditionelle metoder. Hunde, som uddannes på denne måde, kan nemlig både deres arbejde tidligere i livet, kan lære mere komplicerede opgaver og arbejder med større glæde, effektivitet og stabilitet. Ydermere, uden at ville bestride at hunden nedstammer fra ulven, ser denne bog ikke hunden som en ulv, vi har inviteret ind i dagligstuen, eftersom de to arter har været adskilt i flere hundrede tusind år, og hunden i denne periode har været udsat for et hårdt selektionspres via mennesket.

BOGEN OM HUNDEN - Udvikling, Opdragelse, Uddannelse og Sprog. Forfatter Jeanette Sams-Dodd, ISBN: 978-87-21-02755-1. Dansk skrevet bog til den nye hundeejer og til den professionelle hundeinstruktør. Bogen indeholder mange hvalpefotos, som er taget hos Beagle: Kennel Skansehøj v/ Lotte Bergh Jensen, født og opvokset hos Inge Birk-Hansen, Nibe; Dalmatiner: Kennel Löjtnantshjärtats v/Susanne Thell, Veberöd, Sverige; Dværgschnauzer: Kennel Ugly Duckling, v/ Pia Nissen, Højby Sj.; Golden retriever: Kennel Vesterland v/ Hanne Louise Top Knudsen, Årre; Grosser schweizer sennenhund: Lisbeth og Karsten Johanneson, Vester Skerninge; Labrador retriever: Kennel Michno v/ Charlotte og Lars Nørgaard, Støvring; Rottweiler: Kennel Rottholm v/ Mette og Lars Holm, Odense; Schæferhund: Kennel Elverhøj v/ Jackie Månsson, født og opvokset hos Kate og Erling Poulsen, Ringsted

Bogen er rigt illustreret med tegninger af Henriette Westh og fotos af Frank Sams-Dodd.

Metoderne er bevist effektive

Metoderne, som er beskrevet i bogen, er udelukkende humane og bevist yderst effektive. De tager udgangspunkt i og udnytter hundens naturlige adfærd. De er udviklet af forfatteren, som har over 30 års praktisk erfaring, og hun benytter dem til uddannelse af epilepsi-, diabetes-, service- og filmhunde på internationalt niveau. Derudover henviser mange dyrlægeklinikker alle deres klienter, som har brug for adfærdsbehandling, til Canix, og derigennem har forfatteren i årenes løb løst utallige adfærdsproblemer hos familiehunde og reddet mange hunde fra aflivning. Hun har således mange indfaldsvinkler til emnet, og dette har givet en god fornemmelse for, hvor det let går galt i forståelsen af hunden og dens behov samt mulighed for at nå frem til effektive måder at forklare stoffet på.

LÆS UDDRAG fra Bogen om Hunden

LÆS ANMELDELSE i Weekendavisen 21. august 2009

LÆS OMTALE i Vi med Hund, dec. 2009

 

 

 
   
© 1997-2014 Canix, All Rights Reserved.