Epilepsihunde

 
Beaglehvalpe. De fleste melem-stor racer kan uddannes til epilepsihunde, bl.a. dalmatiner, labrador retriever, golden, collie. Ofte kan eksisterende familiehunde eller internatshunde benyttes.

Canix har uddannet Danmarks første epilepsihund og kan tilbyde uddannelsen af epilepsihunde, idet disse giver en meget høj grad af tryghed, sikkerhed og frihed i hverdagen. Vi kan dog tilbyde både epilepsi- og signalhunde.

Epilepsihunde

Hunde som adviserer deres epilepsiramte ejer 15 – 60 minutter FØR et anfald finder sted, således at han/hun kan nå at finde et sikkert sted, give familie eller andre besked eller træffe andre forberedende foranstaltninger.

Signalhunde

Hunde som adviserer UNDER anfald ved at trykke på en alarm, hente forældre til et epilepsiramt barn eller lignende. Disse hunde lærer måske - men absolut ikke nødvendigvis - med tiden at forudse anfald.

Såfremt man allerede har en hund, er det muligt, at denne kan uddannes til formålet. Såfremt man ikke har en hund, foretrækker vi at deltage i udvælgelsen af denne for at sikre projektet størst mulighed for success. Hvorvidt den mest egnede hund er en voksen hund fra et internat eller en hvalp, vil afhænge af den specifikke situation.

Kontakt os for yderligere information.

Videnskabelig Dokumentation

En epilepsihund kan i visse tilfælde reducere antallet af tonisk-kloniske anfald med op til 50%.
Livskvaliteten hos familier, hvor et barn lider af epilepsi, er væsentlig højere hos familier, som har en epilepsihund sammenlignet med familier, som ikke har hund, eller som har en signalhund.
En hund, som kan mærke, at et anfald er på vej, bør uddannes af en professionel til epilepsihund. Dette er både af hensyn til ejerens sikkerhed og hundens velfærd.

2007 Canix uddanner Nala, Danmarks første epilepsihund


Nalas ejer: "Nala er intet mindre end min livsline".


Læs en epilepsiramts erfaringer med at få en epilepsihund i artiklen "At få en epilepsihund" af Jeanette Dahlkvist

 

 
   
© 1997-2014 Canix, All Rights Reserved.