Grundlæggerne af Canix

 
Jeanette Sams-Dodd sammen med Hannah, en labrador retriever. Hannah er uddannet som servicehund og har givet opvisninger på TV og udstillinger.
Jeanette og Frank Sams-Dodd grundlagde Canix som en organisation med det formål at udbrede forståelsen for og af hunden med henblik på at øge respekten for hunden i samfundet.

Jeanette Sams-Dodd har en bred uddannelsesmæssig baggrund dækkende veterinær medicin fra Den Kongelige Veterinær og Landbohøjskole i København, fagmodulet i adfærdsbiologi fra universitetet, samt økonomi, spansk og tysk fra Handelshøjskolen i København. Erhvervsmæssigt, har hun erfaring fra Danida under Udenrigsministeriet i Danmark, Dresdner Bank og Aventis i Tyskland, Transportes Campillo (transport- og logistikfirma) i Valencia, Spanien, og været ansat hos Dat-Schaub i København, for hvem hun blev udstationeret i 5 år i Barcelona, for som administrerende direktør først at opbygge og derefter at lede Dat-Schaub’s derværende datterselskab. Jeanette taler og skriver dansk, engelsk, tysk og spansk flydende. Derudover taler hun catalansk og fransk

Jeanette Sams-Dodd med schæfer hvalp.

Jeanette er uddannet instruktør af service-, høre-, terapi- og institutionshunde på hovedkontoret for Canine Companions for Independence (CCI), Santa Rosa, Californien, USA. Hun lærte hvordan man opbygger og administrerer en non-profit organisation for hunde til handikappede. Derudover fik hun et indblik i hvorledes blindehunde trænes i USA. Under opholdet på CCI igangsatte Jeanette et program til bedømmelse og udvælgelse af hvalpe på et tidligt stadium i deres udvikling for at måle deres egnethed som servicehunde. Dette program er siden videreført af CCI.

Jeanettes erfaring med hunde er opbygget gennem mere end 30 år. Hun fik som 13-årig sin første hund, en curly coated retriever og som 15-årig opnåede hun, at den – som den første curly-coated retriever nogensinde i Danmark – blev præmieret i Vinderklasse for apporterende jagthunde. Jeanette har efterfølgende trænet adskillige jagthunde og været fast hundefører på fasan- og andejagter på danske godser. Jeanette har været træner i flere danske hundeklubber og -organisationer samt haft berøring med hundeudstillinger, deres regler og krav og en af hendes hunde er blevet Dansk Champion.

I regi af Canix fokuserer Jeanette på tre hovedområder: Det første er træningen af arbejdshunde som kan udføre komplicerede opgaver, f.eks. epilepsi-, film-, og servicehunde. Til eksempel afsluttede hun i 2007 uddannelsen af Danmarks første epilepsihund. Grundlaget for træningen af arbejdshundene er et nyt sæt uddannelsesmetoder, som Jeanette selv har udviklet. I år 2000 fik Jeanette en pris for dette træningssystem, som også er beskrevet i Bogen om Hunden. Jeanette har desuden deltaget i en lang række TV- og radioudsendelser samt avisartikler omkring sin træning af film- og servicehunde, og hendes hunde har givet adskillige demonstrationer på TV, i radioen og på messer og udstillinger for at udbrede kendskabet til servicehunde og deres betydning.

Det andet hovedområde for Jeanette er løsningen af adfærdsproblemer hos bl.a. familiehunde, og her har Jeanette fungeret som adfærdskonsulent gennem en årrække i Danmark, USA, Tyskland, Frankrig og Spanien, og har bred erfaring med de fleste typer af adfærdsproblemer. Hun ved derfor også hvilke meget forskelligartede årsager problemerne kan skyldes, forstår hvorfor de opstår og kan derfor i de fleste tilfælde finde en løsning på dem, som reelt kan udføres af ejeren. En række dyrlægeklinikker henviser fast alle deres klienter, som har hunde med adfærdsproblemer, til Canix.

Det tredje hovedområde er formidling af information omkring hunde, hundeadfærd og -træning. I 2009 udkom "Bogen om Hunden - udvikling, opdragelse, uddannelse og sprog" på Borgens Forlag. Den beskriver Jeanettes syn på hundeadfærd og det uddannelsessystem, som Jeanette har udviklet samt hvordan det kan bruges i praksis i forhold til både familie- og arbejdshunde. Derudover underviser Jeanette i hundeadfærd og -træning.

Jeanette Sams-Dodd med Grosser schweizer sennenhund hvalpe

Frank Sams-Dodd har kandidatgraden i biologi fra Københavns Universitet med speciale i adfærdsbiologi og Ph.D. graden fra Cornell University i USA indenfor nervebiologi og adfærd. I 2001 modtog Frank den medicinske doktor-grad (dr.med.) fra Det Medicinske Fakultet på Københavns Universitet for sin forskning indenfor skizofreni og udviklingen af lægemidler til behandlingen af skizofrene.

Frank Sams-Dodd med rottweiler hvalp

Frank har været ansat som forsker hos medicinalfirmaet H. Lundbeck A/S i København, hvor han fokuserede på udviklingen af medicin til behandling af skizofreni, Parkinson's Syge, samt en række andre psykiatriske og neurologiske lidelser; funktionschef hos Amylin Pharmaceuticals i San Diego, der udvikler lægemidler til behandling af diabetes og fedme; leder af psykiatri og Alzheimer forskningen hos Boehringer Ingelheim i Tyskland; og Vice Præsident for det australske firma Bionomics og CEO for deres europæiske datterselskab.

Frank har fungeret som konsulent for Wellcome Trust i England, en fond der forvalter en formue på 13 mia pund og som støtter lægevidenskabelig forskning. Han har udgivet flere artikler i fagtidskriftet Drug Discovery Today omkring styrker og svagheder ved de måder hvorpå medicinalforskning i dag udføres, har holdt foredrag omkring dette emne ved en række konferencer for medicinalindustrien og har fungeret som chairman for flere af disse. I en årrække var han bestyrelsesmedlem i Dansk Selskab for Neurovidenskab og Federation of European Neuroscience Societies (FENS).

 

 
   
© 1997-2014 Canix, All Rights Reserved.